×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kisiel żurawinowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł20 min2/5352672
Kisiel żurawinowy

Składniki:

- łyżka suszonej żurawiny
- 1/2 szklanki soku żurawinowego
- 1/2 szklanki czerwonego słodkiego wina
- szklanka wody
- 3 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki ubitej śmietany

Przygotowanie:

Sok wymieszać z winem oraz wodą. Następnie dodać żurawinę i mieszać około 10 minut. Wsypać cukier i całość zagotować.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z małą ilością wody i wlać do gotującej się żurawiny. Gotować, cały czas mieszając do momentu, w którym kisiel staje się klarowny. Podawać na ciepło lub zimno, udekorować kleksem śmietany.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2014-02-17 - 20:09
Nick: ~agata

hahahaha


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu