×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kisiel żurawinowy z imbirem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł20 min1/5402642
Kisiel żurawinowy z imbirem

Składniki:

- 1/2 kg żurawiny (może być mrożona)
- szklanka cukru
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru

Przygotowanie:

Żurawinę rozgnieść. 1/2 l wody zagotować z cukrem, cynamonem oraz imbirem. Następnie dodać żurawinę i gotować 10 minut.
Mąkę rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody po czym wlać ją do żurawiny. Gotować około 5 minut mieszając aż do zgęstnienia.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu