×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Kaszka jagodowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł10 min2/523.93030
Kaszka jagodowa

Składniki:

- 1 szklanka jagód
- pół litra mleka
- 5 łyżek kaszy manny
- 1 łyżka cukru

Przygotowanie:

Do mleka dodać umyte jagody oraz cukier i zagotować. Gdy zacznie się gotować wsypać kaszkę i ciągle mieszając nie zdejmować z ognia aż do zgęstnienia. Podawać zimne lub gorące.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2014-04-10 - 23:03
Nick: ~MAGDA

Aby nie powstały grudki, kaszę trzeba powoli wsypywać ciągle mieszając, i wsypać ją już do gorącej a nie wrzącej wody/mleka


Dodano: 2013-10-29 - 12:11
Nick: ~kuchenny-koszmar

Owoce dodane do mleka przed/podczas gotowania doprowadzają do rozkładu mleka (jakby skwaśniało). Może jest jakiś sposób, żeby do tego nie doszło? Ja następnym razem dodam owoce PO ugotowaniu wszystkiego, bo inaczej koszmarek wychodzi. No i do dzisiaj nie mogę zrozumieć, co zrobić, żeby z kaszy nie powstały 'glutki' nie dające się rozbić. Hmm...


Dodano: 2011-03-06 - 12:32
Nick: blagro1 (275) yhatyhat

Nigdy nie jadłem takiego deserku bo osobiście nie przepadam za kaszką. Ale z tym smakiem może być świetna.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu