×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Jesienna kartoflanka

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł50 min2/543.79961
Jesienna kartoflanka

Składniki:

- 600 g ziemniaków
- 1 papryka czerwona
- 2 pory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 łyżeczki tymianku
- 1/4 łyżeczki majeranku
- 1 l bulionu mięsnego
- sól
- pieprz
- 2 łyżki margaryny

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie. Następnie dodać suszone przyprawy, wymieszać i dusić do momentu, gdy zaczną pachnieć. Dodać bulion mięsny i zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Paprykę pokroić w cienkie paski i wrzucić do zupy. Gotować pod przykryciem. Por pokroić w cienkie talarki, dodać do zupy i gotować. Na koniec doprawić pieprzem i solą.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu