×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Jajka faszerowane z papryką

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł10 min1/564.511100
Jajka faszerowane z papryką

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 łyżka majonezu
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/4 łyżeczki sproszkowanej cebuli
- sól

Przygotowanie:

Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, rozgnieść i utrzeć na gładki krem z majonezem i masłem, lekko posolić. Przyprawić papryka i cebulą, wymieszać. Łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego napełnić kremem połówki białka. Można przybrać kaparami.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-06-07 - 19:10
Nick: zbyszek (600) yhatyhatyhatyhat

Nie miałem sproszkowanej cebuli,ale miałem szczypiorek,więc pokroiłem bardzo drobno i dodałem do masy.Mnie smakowało.Dobre na kolacje.


Dodano: 2011-02-09 - 13:30
Nick: Melisa (3301) bhat

Fajna przekąska, tylko ja zamiast sproszkowanej cebuli dodałabym prawdziwą cebulkę drobniutko posiekaną.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu