×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Jabłka w słoikach

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł60 min1/5554018
Jabłka w słoikach

Składniki:

- 2 kg jabłek
- cukru ile będzie trzeba

Przygotowanie:

Jabłka obrać ze skórki, pokroić w plasterki, a gniazda nasienne wyrzucić. Do garnka wlać małą ilość wody, dodać jabłka i gotować, cały czas mieszając. Gdy jabłka będą już rozgotowane dodać cukier, jeżeli jest potrzebny i gotować jeszcze 15 minut cały czas mieszając. Następnie jabłka przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Nadają się do naleśników lub do szarlotki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przetwory

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu