HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Jabłka w cieście

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Jabłka w cieście

Czas: 30 min
Trudność: 1/5

Dla osób: 5
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34 (4,67)
Oglądano: 3879 razy

Jabłka w cieście


Składniki:
- 500 ml zsiadłego mleka
- 2 jajka
- 40 dag mąki
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- tłuszcz do smażenia
- 1 kg jabłek

Przepis:
Do zsiadłego mleka wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukru, sodę oczyszczoną, lekko zamieszać. Następnie wsypać mąkę, połączyć wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w 0,5 cm krążki. Tak przygotowane jabłka z obydwu stron obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Można podawać posypane cukrem pudrem lub z innymi dodatkami, np. z polewą czekoladową.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery
Dodano: 2010-08-30 przez: Strzelec80 (1331) rhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Strzelec80

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-11-05 - 15:44
Nick: ~Justyna

Nigdy nie dodawałam cukru pudru i sody, jak nie mam kwaśnego mleka, to może być i słodkie, ale zawsze dodaję proszek do pieczenia. Jabłka wrzucam do ciasta i dopiero takie ciasto z jabłkiem nalewką wylewam na patelnię. Bez proszku do pieczenia Twoje placki wyobrażam sobie chude jak naleśniki, moje placuszki są pulchniutkie.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Deser z kiwi

Czas wykonania: 10 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 1
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 5263 razy



Sernik na zimno

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 8
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 1498 razy



Deser łowicki

Czas wykonania: 70 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 9046 razy



Jabłka nadziewane ryżem

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 5331 razy



Owocowy zawrót głowy

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 5
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 1195 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu