×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Herbatnikowiec kajmakowo-śmietanowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł35 min2/51052892
Herbatnikowiec kajmakowo-śmietanowy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 puszka masy kajmakowej
- 2 szkl mleka
- 1 szkl mąki
- 5 żółtek
- cukier waniliowy
- 0,5 szkl cukru
- 8 paczek herbatników
- 0,5 litra śmietany 30%
- 2 śnieżki
- 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym, dodać mąkę i pół szklanki mleka, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować i dodać masę z żółtek, cały czas mieszając, gotować na małym ogniu do uzyskania konsystencji budyniu. Do gorącego wmieszać margarynę. Śmietanę ubić ze śnieżką oraz cukrem pudrem. Następnie przekładać następujące warstwy: herbatniki - masa kajmakowa- herbatniki - gorąca masa budyniowa (studzimy ją)- ubita śmietana - herbatniki - masa kajmakowa - herbatniki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu