×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Gruszki w kremie waniliowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł35 min3/5246624
Gruszki w kremie waniliowym

Składniki:

- 2 gruszki
- 1,5 szklanki mleka
- 2 żółtka
- 8 łyżeczek cukru
- 1 płaska łyżka mąki
- 1 cukier waniliowy
- szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Do dwóch szklanek wody wsypać 4 łyżeczki cukru i dodać gruszki obrane i podzielone na ćwiartki. Ugotować je, wyjąć i osączyć. Mąkę rozprowadzić w 3-4 łyżkach mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i resztą cukru. Gdy zacznie się gotować wlać rozrobioną mąkę ciągle mieszając i zmniejszyć ogień. Gdy zacznie tężeć zdjąć z ognia. Gdy krem trochę przestygnie dodać żółtka i wymieszać. Gruszki włożyć do pucharków i zalać kremem. Włożyć do lodówki. Przed podaniem można posypać cynamonem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu