×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Gorące kulki z mięsa mielonego

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł50 min2/5542340
Gorące kulki z mięsa mielonego

Składniki:

- 500 g mięsa mielonego
- duża cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 500 g pieczarek
- przecier pomidorowy
- 2 kostki rosołowe
- sól
- pieprz
- oregano
- bazylia
- 3-4 łyżki startego sera żółtego

Przygotowanie:

Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w małe kawałeczki. Zagotować 1 litr wody razem z kostkami rosołowymi. Z mięsa mielonego zrobić średnie kulki i wrzucić je do gotującej się wody razem z pokrojonymi warzywami. Przyprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią do smaku. Gotować 20 min. Ugotowane kulki z warzywami zaprawić przecierem pomidorowym i gotować jeszcze chwilkę, a następnie ściągnąć z ognia i posypać startym żółtym serem. Garnek przykryć i tak pozostawić na około 30 min.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu