×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Golonka z warzywami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł150 min2/543.53525
Golonka z warzywami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 golonki
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- kawałek pora
- natka pietruszki
- 2 liścia laurowe
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól
- papryka ostra
- pieprz
- mąka
- oliwa

Przygotowanie:

Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać czosnek, liście laurowe, ziele angielskie oraz dość sporą ilość soli. Gotować pod przykryciem na mały ogniu. Gdy mięso będzie już miękkie wyjąć je z wywaru, lekko przestudzić i przekroić na pół między kośćmi. Następnie doprawić papryką, pieprzem i obtoczyć w mące. Na rozgrzanej patelni obsmażyć na złoty kolor.
Warzywa oczyścić, pokroić na duże kawałki i podsmażyć na oliwie. Do warzyw dodać mięso, podlać wywarem z gotowania golonek i dusić przez około 20 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu