×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Gołąbki z kapustą w środku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł70 min2/564.319380
Gołąbki z kapustą w środku

Składniki:

- 500 g mielonego mięsa
- 1 woreczek ryżu (100g)
- 300 g białej kapusty
- 1 jajko
- 2-3 łyżki bułki tartej
- majeranek
- czosnek
- olej
- sól
- pieprz
- mały przecier pomidorowy

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Kapustę drobno poszatkować i zalać gorącą wodą, trzymać pod przykryciem 10 minut. Do mięsa dodać ryż, odcedzoną kapustę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku, wyrobić. Następnie uformować gołąbki (około 12 sztuk) i podsmażyć je na rozgrzanym oleju. Przecier dodać do 300 ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i włożyć do tak przygotowanego sosu gołąbki. Dusić pod przykryciem około 30 minut. W razie potrzeby dolewać odrobinę wody.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-11-12 - 16:28
Nick: ~agnieszka

suuuuper....


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu