HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy

pomidory




Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Gołąbki z kapustą w środku

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


Gołąbki z kapustą w środku

Czas: 70 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf (4,43)
Oglądano: 15266 razy

Gołąbki z kapustą w środku


Składniki:
- 500 g mielonego mięsa
- 1 woreczek ryżu (100g)
- 300 g białej kapusty
- 1 jajko
- 2-3 łyżki bułki tartej
- majeranek
- czosnek
- olej
- sól
- pieprz
- mały przecier pomidorowy

Przepis:
Ryż ugotować. Kapustę drobno poszatkować i zalać gorącą wodą, trzymać pod przykryciem 10 minut. Do mięsa dodać ryż, odcedzoną kapustę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku, wyrobić. Następnie uformować gołąbki (około 12 sztuk) i podsmażyć je na rozgrzanym oleju. Przecier dodać do 300 ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i włożyć do tak przygotowanego sosu gołąbki. Dusić pod przykryciem około 30 minut. W razie potrzeby dolewać odrobinę wody.

Weronika-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Dodano: 2010-11-12 przez: Weronika belka przepisy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-11-12 - 16:28
Nick: ~agnieszka

suuuuper....


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Kotlety w panierce serowej

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 6436 razy



Gulasz z mięsa mielonego z warzywami

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 7057 razy



Pieczeń cygańska z nadzieniem

Czas wykonania: 115 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheartemptyheartemptyheartempty
Oglądano: 3688 razy



Udka w płatkach kukurydzianych

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 7110 razy



Rolady wieprzowe z nadzieniem

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 8565 razy



Pierś z kurczaka z warzywami

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart34heartemptyheartempty
Oglądano: 7045 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością. W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila. Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu