×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Filety rybne po bałkańsku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł50 min2/5455256
Filety rybne po bałkańsku

Składniki:

- 600 g filetów z ryby
- 300 g mrożonych warzyw razem z kukurydzą
- 1 papryka
- 4 pomidory
- 2 cebule
- 4 plasterki bekonu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka soli
- szczypta przyprawy ziołowej

Przygotowanie:

Filety rybne podzielić na 8 kawałków i posmarować sokiem z cytryny. Paprykę i pomidory przekroić, usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w plasterki. Bekon usmażyć na chrupko. Do tłuszczu pozostałego na patelni dodać masło i usmażyć filety. Dwie minuty z każdej strony. Filety wyjąć z patelni i posolić. Warzywa dusić w pół szklanki wody, posolić, włożyć rybę, oprószyć przyprawą ziołową i krótko podgrzać, nie gotować.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Ryby, owoce morza

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu