×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Faszerowana papryka pomidorowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł30 min2/5164.222613
Faszerowana papryka pomidorowa

Składniki:

- 8 papryk pomidorowych
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 200 g sera żółtego startego na dużych oczkach tarki
- 3 łyżki majonezu
- koperek
- pieprz
- sól

Przygotowanie:

W każdej papryce od strony ogonka odciąć czubek i usunąć gniazda nasienne. Posolić wewnątrz. Jajka drobno pokroić. Wymieszać jajka z serem i majonezem. Powstałą masę przyprawić solą i pieprzem oraz dodać koperek. Farszem wypełnić środki papryki jak najściślej i wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie pokroić papryki w poprzek na plasterki grubości około 0,5 cm.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-09-25 - 19:27
Nick: ~:)

Te papryki pomidorowe to są jakies bardzo małe? bo ta ilość farszu na 8 papryk to nie za mało?


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu