×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Faszerowana kapusta włoska

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł80 min3/5642364
Faszerowana kapusta włoska

Składniki:

- 1 główka luźno zawiniętej
kapusty włoskiej
- 2 suchary
- 300 g mielonego mięsa
drobiowego
- 1 marchewka
- 1 jako
- 50 g posiekanych migdałów
- 4 łyżki śmietany
- 3/4 szklanki białego
wytrawnego wina
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
- cukier
- sól
- curry

Przygotowanie:

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i włożyć do osolonego wrzątku na około 8 minut. Następnie wyjąć i osączyć. Sucharki namoczyć w śmietanie, odcisnąć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa dodać sucharki, migdały, marchewkę i rzeżuchę. Wbić jajko i wyrobić. Doprawić.
Między liście kapusty włożyć nadzienie. Główkę lekko ścisnąć. Kapustę włożyć do rondla. Wlać wino wymieszane z 3/4 szklanki wody oraz olej. Dusić aż kapusta będzie miękka około 50 minut. Całość podzielić i podawać z ryżem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu