HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Faszerowana kapusta włoska

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Faszerowana kapusta włoska

Czas: 80 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 6
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 1596 razy

Faszerowana kapusta włoska


Składniki:
- 1 główka luźno zawiniętej
kapusty włoskiej
- 2 suchary
- 300 g mielonego mięsa
drobiowego
- 1 marchewka
- 1 jako
- 50 g posiekanych migdałów
- 4 łyżki śmietany
- 3/4 szklanki białego
wytrawnego wina
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
- cukier
- sól
- curry

Przepis:
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i włożyć do osolonego wrzątku na około 8 minut. Następnie wyjąć i osączyć. Sucharki namoczyć w śmietanie, odcisnąć. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa dodać sucharki, migdały, marchewkę i rzeżuchę. Wbić jajko i wyrobić. Doprawić.
Między liście kapusty włożyć nadzienie. Główkę lekko ścisnąć. Kapustę włożyć do rondla. Wlać wino wymieszane z 3/4 szklanki wody oraz olej. Dusić aż kapusta będzie miękka około 50 minut. Całość podzielić i podawać z ryżem.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw
Dodano: 2015-03-03 przez: natalia (1350) rhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika natalia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Ziemniaki w sosie beszamelowym

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 4016 razy



Leczo z cukinii

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 5
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 10167 razy



Smażone ziemniaki z mięsem

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 3709 razy



Placki ziemniaczane z zieleniną

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 4015 razy



Fasolka szparagowa z bułką

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 4601 razy



Leczo

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 7345 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu