HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Deser owocowy na ciepło

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Deser owocowy na ciepło

Czas: 30 min
Trudność: 1/5

Dla osób: 3
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty (4,00)
Oglądano: 7495 razy

Deser owocowy na ciepło


Składniki:
- 6 dużych lub 9 mniejszych truskawek
- garść jagód
- 1 duże białko
- 4 łyżki cukru
- 6 łyżek mąki pszennej
- 3 łyżki miękkiego masła
- bita śmietana do dekoracji

Przepis:
Mąkę, masło i dwie łyżki cukru, wyrobić na jednolite ciasto, z którego uformować kulkę, owinąć ją w folię i wstawić do zamrażalki. Truskawki pokroić w kosteczkę i posypać łyżką cukru. Cztery małe miseczki wysmarować odrobiną masła. Na dnie ułożyć truskawki. Do białka dodać łyżkę cukru i ubić na sztywno. Pianę z białek wyłożyć na owoce. Ciasto wyjąć z zamrażalki i zetrzeć na sam wierzch. Piec przez około 23 minuty w 190*C, aż wierzch nabierze złotego koloru. Rozłożyć porcje na talerzyki, podawać z bitą śmietaną.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery
Dodano: 2011-03-09 przez: ilka_86 (3236) bhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika ilka_86

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-08-16 - 21:03
Nick: ~ja

a co z jagodami i jabłkiem? ups


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Blok mleczny z żurawiną

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 7
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty
Oglądano: 1622 razy



Domowa galaretka

Czas wykonania: 150 min
Trudność: 4/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 4556 razy



Czekoladowa zapiekanka

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 7000 razy



Czekoladowe naleśniki z bananami

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 1313 razy



Naleśniki z bitą śmietaną i sosem owocowym

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 6021 razy



Sernik na zimno

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 8
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheartemptyheartempty
Oglądano: 1498 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu