×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Czekoladowa kremówka

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł60 min1/583.916670
Czekoladowa kremówka

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 5 szklanek mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 cukier waniliowy
- 1 kostka masła
- 4 żółtka
- 1 budyń czekoladowy
- 2 opakowania krakersów

Przygotowanie:

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko, budyń, mąkę i żółtka zmiksować. Zmieszać wszystko razem i zagotować ciągle mieszając. Gotową masę wylać na blachę wyłożoną krakersami. Wstawić do lodówki na około 30-40 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-08-31 - 13:50
Nick: agula85 (180) yhat

pyszne


Dodano: 2011-12-07 - 15:06
Nick: ~Ania

moja wersja tego ciasta jest na herbatnikach i tylko sam budyn, bez masla, ugotowany w mniejszej ilosci mleka.pozdrawiam


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu