HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Ciasto na pizzę

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Ciasto na pizzę

Czas: 50 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 6
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty (3,83)
Oglądano: 13485 razy

Ciasto na pizzę


Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 42 g drożdży
- szczypta soli
- 2 łyżki oliwy
- szklanka letniej wody

Przepis:
Drożdże rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody. W misce wymieszać mąkę z solą, dodać rozpuszczone drożdże, wymieszać, dodać 2 łyżki oleju. Wlewając do ciasta ciepłą wodę, ugniatać je ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Gdyby czasem było za gęste to można dodać więcej wody. Następnie przykryć je ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto na placek, wyłożyć na blachę wysmarowaną olejem i ułożyć na nim dodatki i zapiekać 20 minut.

ewasylwia-miniatura-50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Pizze
Dodano: 2011-03-09 przez: ewasylwia (2869) rhatrhatrhatrhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika ewasylwia

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

brak_zdjecia_K-50Dodano: 2012-06-10 - 19:04
Nick: magda123 (729) rhat

pyszne ciasto. w sam raz pod moją ulubioną pizze. Kruche a zarazem delikatne, po prostu rozpływa się w ustach. Ślinka cieknie na sama myśl o domowej pizzy. Pozdrawiam!


Dodano: 2013-01-20 - 17:35
Nick: ~pola

w jakiej temperaturze piec to ciasto??


Dodano: 2013-03-19 - 11:25
Nick: ~torololo

220 stopni


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Pizza nicejska

Czas wykonania: 110 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 5509 razy



Pizza neapolitańska

Czas wykonania: 100 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34
Oglądano: 5625 razy



Mała pizza z pieczarkami

Czas wykonania: 75 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 7989 razy



Pizza sycylijska

Czas wykonania: 110 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 4270 razy



Ciasto do pizzy

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 8652 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu