×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ciasto na pizzę

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł50 min2/563.814230
Ciasto na pizzę

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 2 szklanki mąki
- 42 g drożdży
- szczypta soli
- 2 łyżki oliwy
- szklanka letniej wody

Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody. W misce wymieszać mąkę z solą, dodać rozpuszczone drożdże, wymieszać, dodać 2 łyżki oleju. Wlewając do ciasta ciepłą wodę, ugniatać je ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Gdyby czasem było za gęste to można dodać więcej wody. Następnie przykryć je ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto na placek, wyłożyć na blachę wysmarowaną olejem i ułożyć na nim dodatki i zapiekać 20 minut.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Pizze

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-03-19 - 11:25
Nick: ~torololo

220 stopni


Dodano: 2013-01-20 - 17:35
Nick: ~pola

w jakiej temperaturze piec to ciasto??


Dodano: 2012-06-10 - 19:04
Nick: magda123 (729) rhat

pyszne ciasto. w sam raz pod moją ulubioną pizze. Kruche a zarazem delikatne, po prostu rozpływa się w ustach. Ślinka cieknie na sama myśl o domowej pizzy. Pozdrawiam!


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu