×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ciastka pieguski

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
5-10 zł60 min2/554.54931
Ciastka pieguski

Składniki:

- 1 kostka margaryny
- 800 g mąki
- 300 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 jajka
- 6 łyżek mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 paski pokruszonej czekolady
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wciąż ucierając dodać roztrzepane jajka i mleko. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz czekoladę, wiórki i orzechy. W celu uzyskania czekoladowego smaku można dodać 2-3 łyżki kakao. Z uzyskanej masy formować kulki, które następnie należy rozgnieść i układać na blasze wyłożonej folią aluminiową w odstępach 4 cm (będą rosły). Piec 12-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu