×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ciastka miodowe w kokosie

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł80 min3/5104.27851
Ciastka miodowe w kokosie

Składniki:

- 3 szklanki mąki
- 30 dag cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 2 jajka
- 4 łyżki miodu
- 1 szklanka mleka
- 1 opakowanie proszku do pieczenia (małe opakowanie)
- wiórki kokosowe
- 20 dag cukru
- 20 dag masła
- 5 dag kakao
- 2/3 szklanki mleka

Przygotowanie:

Cukier puder i margarynę utrzeć, dodać całe jajka, miód rozpuszczony w mleku, mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać, wylać na przygotowaną brytfannę i upiec ciasto (30 minut w temperaturze 200 stopni). Zagotować polewę z 20 dag cukru, 20 dag masła, 5 dag kakao i 2/3 szklanki mleka. Po wystygnięciu ciasto kroić w prostokąty, zanurzać w polewie i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu