×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Chłodnik z kabaczka i jabłek

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudność\Trudność"Dla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł120 min3/5851944
Chłodnik z kabaczka i jabłek

Składniki:

- 1 kg młodego kabaczka
- 500 g zielonych jabłek
- 300 g ziemniaków
- 500 ml wywaru warzywnego
- 500 g jogurtu naturalnego
- sok z 1/2 cytryny
- 1 szczypta cynamonu
- kilka listków natki pietruszki
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Kabaczek przekroić. Połowę zostawić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki oraz jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do wywaru dodać ziemniaki i podgotować. Gdy zmiękną, wrzucić pokrojonego w kostkę kabaczka oraz jabłka. Gotować jeszcze około 10 minut. Zdjąć zupę z ognia, ostudzić i zmiksować. Całość wymieszać z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i cynamonem. Resztę kabaczka pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie. Chłodnik udekorować plasterkami kabaczka oraz natką pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu