×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Cebularze domowej roboty

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł60 min3/51258949
Cebularze domowej roboty

Składniki:

- 1 litr mleka
- 10 g drożdży
- 1 kg mąki
- jajko
- 4 średnie cebule
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki maku
- sól

Przygotowanie:

Mleko lekko podgrzać i wlać do miski. Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru i 2 łyżkami mleka, dodać do reszty mleka. Wsypać mąkę i resztę cukru, wbić jajko, posypać łyżeczką soli. Wymieszać drewnianą łyżką, a następnie rękami wyrobić gładkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi objętość.
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Posypać makiem i solą, dokładnie wymieszać.
Z ciasta uformować placki, ułożyć na natłuszczonej blasze. Na każdym placku rozłożyć cebulę, lekko wklepać. Piec na złoty kolor 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu