HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Cebularze domowej roboty

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Cebularze domowej roboty

Czas: 60 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 12
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full (5,00)
Oglądano: 7154 razy

Cebularze domowej roboty


Składniki:
- 1 litr mleka
- 10 g drożdży
- 1 kg mąki
- jajko
- 4 średnie cebule
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki maku
- sól

Przepis:
Mleko lekko podgrzać i wlać do miski. Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru i 2 łyżkami mleka, dodać do reszty mleka. Wsypać mąkę i resztę cukru, wbić jajko, posypać łyżeczką soli. Wymieszać drewnianą łyżką, a następnie rękami wyrobić gładkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi objętość.
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Posypać makiem i solą, dokładnie wymieszać.
Z ciasta uformować placki, ułożyć na natłuszczonej blasze. Na każdym placku rozłożyć cebulę, lekko wklepać. Piec na złoty kolor 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski
Dodano: 2014-03-27 przez: natalina4 (300) yhatyhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika natalina4

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Garnirowane jajka faszerowane

Czas wykonania: 10 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 6
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 10114 razy



Biała kiełbasa pieczona w piwie

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 5154 razy



Faszerowana papryka pomidorowa

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 16
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 21737 razy



Szynka w sosie tatarskim

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart34heartemptyheartempty
Oglądano: 10138 razy



Jajka w sosie wiosennym

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 17131 razy



Bukiet z jajek

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 3
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 43449 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu