|
MENU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przepisy na sałatki
Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.
Przepisy na ciasta i wypieki
Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.
Przekąski i przystawki na przyjęcie
Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.
Desery
Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
|
| |
|
Znajdź przepisy wg:
| Znajdź przepis po słowie kluczowym:
| |
|
Bułeczki z rodzynkami
|
|
|
Składniki: - 125 g rodzynek
- 500 g mąki krupczatki
- 30 g drożdży
- szklanka letniego mleka
- 50 g margaryny
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 białko |
| |
Przepis: Mąkę wsypać do miski i pośrodku zrobić zagłębienie. Wsypać do niego pokruszone drożdże i zalać je mlekiem wymieszanym z odrobiną wody, oprószyć mąką. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Margarynę roztopić i przestudzić. Letnią margarynę, sól dodać do mąki i wyrobić ciasto. Odstawić je na 20 minut. Następnie ciasto wymieszać z rodzynkami i uformować z niego wałek, który pokroić na 20 takich samych kawałków. Uformować z nich bułeczki, które ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i naciąć krzyż. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Powinny dwukrotnie zwiększyć swoją objętość. Na koniec posmarować je rozmieszanym z odrobiną wody białkiem i włożyć do piekarnika. Piec w 250 stopniach 12-15 minut. | |  Zobacz inne przepisy z kategorii: Wypieki
Dodano: 2010-09-11 przez: Weronika
| |
|
| Podziel się przepisem z innymi:
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
|
| |
|
Komentarze
|
|
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz! |
Dodaj komentarz do przepisu!
| | |
|
| |
| |
|