×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Bukiet z jajek

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
1-5 zł25 min1/53444672
Bukiet z jajek

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 6 jajek
- 1,5 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
- sól
- pieprz
- czerwona papryka do ozdoby
- zielona pietruszka do ozdoby
- szynka do ozdoby

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek i przekroić w pół. Łyżeczką wydrylować żółtka i utrzeć je z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Powstałym farszem napełnić białka i oprószyć ostrą papryką. Wypełnione białka ułożyć obok siebie na talerzyku, udekorować trójkącikami wyciętymi z czerwonej papryki oraz gałązkami zielonej pietruszki. Całość udekorować kokardą wykonaną z szynki i małej wykałaczki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu