×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Blok mleczny z żurawiną

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł45 min3/5702311
Blok mleczny z żurawiną

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 250 g margaryny
- 1 szklanka cukru
- 500 g mleka w proszku
- 1,5 szklanki suszonej żurawiny
- pół szklanki wody
- tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Do garnka wlać wodę, dodać cukier, margarynę i zagotować po czym zdjąć z ognia. Mleko wsypać do miski i dodać do niego otrzymaną masę cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodać żurawinę i wymieszać. Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 38x22 cm. Odstawić do zastygnięcia. Pokroić na kawałki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu