×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Blok czekoladowy

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
10-15 zł30 min2/564.58636
Blok czekoladowy

Składniki:

- 1 opakowanie mleka w proszku
- 1/2 szklanki mleka
- 250 g herbatników
- 1 kostka masła
- 1 szklanka cukru
- 4 łyżki kakao

Przygotowanie:

W dużym garnku wymieszać mleko w proszku z pokruszonymi herbatnikami. W mniejszym garnku rozpuścić masło z mlekiem, cukrem i kakao, a potem przelać uzyskaną masę do mleka z herbatnikami i bardzo dokładnie wymieszać. Następnie przelać wszystko do keksówki wyłożonej folią aluminiową. Po przestygnięciu włożyć do lodówki na co najmniej 5 godzin.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-03-06 - 12:16
Nick: blagro1 (275) yhatyhat

Jadłem to kiedyś naprawdę świetnie smakuje. jest trochę słodkie i twarde ale naprawdę warto go zrobić.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu