×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Bigos z rybą

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 20 zł95 min3/5643100
Bigos z rybą

Składniki:

- 80 dag filetów rybnych np. mintaja
- 1/2 główki białej kapusty
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 30 dag pieczarek
- 4 cebule
- 3 winne jabłka
- opakowanie suszonych śliwek
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
- 1 litr bulionu warzywnego

Przygotowanie:

Kapustę posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym dodać do kapusty wraz z zielem angielskim i liściem laurowym, zalać bulionem i dusić do miękkości. Filety rybne umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, pieczarki w plastry, a cebule posiekać. Śliwki zalać wodą, gdy napęcznieją, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko to dodać do kapusty, doprawić koncentratem i zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać. Dusić pod przykryciem 15 minut. Doprawić do smaku.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu