×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Bigos z jabłkami

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł45 min2/5844833
Bigos z jabłkami

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 1 kg kiszonej kapusty
- 1 kg białej kapusty
- 1/2 kg duszonego mięsa wieprzowego
- 300 g kiełbasy śląskiej
- 150 g chudego boczku
- 2 winne jabłka
- 2 cebule
- kilka suszonych śliwek
- kilka suszonych grzybów
- łyżka koncentratu pomidorowego
- przyprawa do bigosu
- pieprz
- sól
- ziele angielskie
- liść laurowy
- olej

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć, a następnie gotować 15 minut. Kapustę kiszoną i poszatkowaną białą gotować oddzielnie około godziny. Kiełbasę, cebulę i boczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wymieszać z kapustami. Do potrawy dodać pokrojone kawałki wieprzowiny, jabłka, śliwki, koncentrat, przyprawy i grzyby z wywarem. Gotować 30 minut, mieszając. Odstawić na dobę. Ponownie zagotować i doprawić.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu