| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Biała kiełbasa pieczona w piwie
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 4 pętka białej kiełbasy- 2 szklanki jasnego piwa - 2 cebule - 2 papryczki chili - 1 liść laurowy - 3-4 goździki - 4 ziarna kolorowego pieprzu - 4 ziarna ziela angielskiego - sól do smaku - mielony pieprz czarny - mielony pieprz ziołowy - cukier - olej Przygotowanie:Kiełbasy posmarować olejem i włożyć do naczynia żaroodpornego, które do 2/3 wysokości wypełnić piwem. Następnie włożyć liść laurowy, goździki i ziele angielskie, przyprawić pieprzem czarnym, kolorowym oraz ziołowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piec godzinę. Po 30 minutach obrócić kiełbaski na drugą stronę i piec dalej. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Usmażyć na oleju na złotobrązowy kolor. Przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Można też dodać odrobinę majeranku i kminku. Papryczkę chili rozkroić i usunąć nasionka, pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli i chwilę jeszcze posmażyć. Upieczoną kiełbasę ułożyć na półmisku na to smażoną cebulę z papryczkami chili. Podawać na gorąco z chrzanem lub musztardą.Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|