×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Biała kiełbasa pieczona w piwie

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-20 zł60 min2/544.56078
Biała kiełbasa pieczona w piwie

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Składniki:

- 4 pętka białej kiełbasy
- 2 szklanki jasnego piwa
- 2 cebule
- 2 papryczki chili
- 1 liść laurowy
- 3-4 goździki
- 4 ziarna kolorowego pieprzu
- 4 ziarna ziela angielskiego
- sól do smaku
- mielony pieprz czarny
- mielony pieprz ziołowy
- cukier
- olej

Przygotowanie:

Kiełbasy posmarować olejem i włożyć do naczynia żaroodpornego, które do 2/3 wysokości wypełnić piwem. Następnie włożyć liść laurowy, goździki i ziele angielskie, przyprawić pieprzem czarnym, kolorowym oraz ziołowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piec godzinę. Po 30 minutach obrócić kiełbaski na drugą stronę i piec dalej. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Usmażyć na oleju na złotobrązowy kolor. Przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Można też dodać odrobinę majeranku i kminku. Papryczkę chili rozkroić i usunąć nasionka, pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli i chwilę jeszcze posmażyć. Upieczoną kiełbasę ułożyć na półmisku na to smażoną cebulę z papryczkami chili. Podawać na gorąco z chrzanem lub musztardą.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu