HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Barszcz mało-rosyjski

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Barszcz mało-rosyjski

Czas: 40 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 4
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart34 (4,67)
Oglądano: 6743 razy


Składniki:
- 20 dkg mięsa np. fileta z kurczaka
- 50 dkg buraczków
- 1 szklanka fasoli
- włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera)
- 50 dkg ziemniaków
- 1/4 główki białej kapusty
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka śmietany
- 2 szklanki przecieru z pomidorów
- posiekany koperek
- pieprz
- sól

Przepis:
Buraki ugotować w skórce. Następnie przestudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Mięso pokroić na kawałki. Włożyć je do garnka razem z fasolą, zalać 3-4 szklankami wody i gotować. Gdy mięso będzie już na półmiękkie dodać pokrojoną włoszczyznę, kapustę ziemniaki oraz buraki. Do śmietany dodać mąkę, wymieszać i dodać do zupy razem z przecierem. Doprawić do smaku, wymieszać i gotowe. Barszcz podawać posypany koperkiem.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy
Dodano: 2011-02-05 przez: agata1722 (418) yhatyhatyhat
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika agata1722

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:



 Podobne przepisy


Kapuśniak z grochem

Czas wykonania: 65 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 5043 razy



Zupa neapolitanka

Czas wykonania: 50 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 11172 razy



Zupa ziemniaczana z mięsem

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 7088 razy



Zupa z serków na winie

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 6
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 4358 razy



Zupa z młodego groszku

Czas wykonania: 45 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 4460 razy



Zupa pomidorowa z ryżem

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 4141 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu