|
MENU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przepisy na sałatki
Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.
Przepisy na ciasta i wypieki
Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.
Przekąski i przystawki na przyjęcie
Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.
Desery
Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
|
| |
|
Znajdź przepisy wg:
| Znajdź przepis po słowie kluczowym:
| |
|
Bakłażan nadziewany mięsem mielonym
|
|
|
Składniki: - 2 bakłażany
- 400 g mięsa mielonego
- 1 puszka pomidorów
- 1 ser mozzarella
- 3 ząbki czosnku
- 1 średnia cebula
- listki bazylii
- oliwa z oliwek
- 3-4 łyżeczki ziół prowansalskich
- sól
- pieprz |
| |
Przepis: Ser pokroić w plastry lub w kostkę. Bakłażany przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ i oprószyć wnętrze solą. Odstawić je na 20 minut. Połowę miąższu również oprószyć solą i odstawić, resztę niestety można wyrzucić lub wykorzystać do jakiegoś innego dania. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Następnie dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Bakłażany oraz miąższ opłukać wodą. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory, miąższ oraz 2 garście posiekanych listków bazylii. Całość smażyć około 8 minut. Bakłażany ponownie delikatnie oprószyć solą i napełnić farszem. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ułożyć na nich ser i zapiekać kolejne 10 minut, aż ser się rozpuści. | |  Zobacz inne przepisy z kategorii: Dania z warzyw
Dodano: 2015-04-09 przez: Pysia (3941)
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Pysia
| |
|
| Podziel się przepisem z innymi:
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
|
| |
|
Komentarze
|
|
Dodano: 2015-07-18 - 20:59 Nick: Weronika 
pycha
|
Dodaj komentarz do przepisu!
| | |
|
| |
| |
|