×

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zważony krem - jak zapobiec oraz jak go odratować

Aby zapobiec zważeniu się kremu należy dopilnować, aby wszystkie składniki miały mniej więcej tę samą temperaturę. Nie należy więc używać masła bezpośrednio wyłożonego z lodówki, a owoce mrożone przed włożeniem do kremu należy trochę ogrzać.
Gdy widzimy, że z kremem się coś dzieje należy dodać trochę sody oczyszczonej i dalej krem ucierać. Nie powinien się wtedy zważyć.
Jeśli krem się zważy można w innej misce utrzeć pół kostki margaryny, a następnie dodawać mniejsze porcje zważonej masy i ucierać. Krem powinien się w ten sposób uratować. Można też dodać troszkę gorącej wody lub włożyć miskę z masą na garnek z wrzącą wodą i ucierać do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Oglądano: 50407 razy
Dodano: 2010-06-28
Tagi: zważona masa, ratowanie kremu, sposób na zważony krem, porady zważył się krem, grudki w kremie, krem się zważył, popsuty krem, co robić gdy krem się zważy


Komentarze

Dodano: 2012-10-27 - 18:31
Nick: ~Anka

udało się!!!!! uratowałam masę.Dziękuję:)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu