HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Zważony krem - jak zapobiec oraz jak go odratować

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


Zważony krem - jak zapobiec oraz jak go odratować


Aby zapobiec zważeniu się kremu należy dopilnować, aby wszystkie składniki miały mniej więcej tę samą temperaturę. Nie należy więc używać masła bezpośrednio wyłożonego z lodówki, a owoce mrożone przed włożeniem do kremu należy trochę ogrzać.
Gdy widzimy, że z kremem się coś dzieje należy dodać trochę sody oczyszczonej i dalej krem ucierać. Nie powinien się wtedy zważyć.
Jeśli krem się zważy można w innej misce utrzeć pół kostki margaryny, a następnie dodawać mniejsze porcje zważonej masy i ucierać. Krem powinien się w ten sposób uratować. Można też dodać troszkę gorącej wody lub włożyć miskę z masą na garnek z wrzącą wodą i ucierać do uzyskania odpowiedniej konsystencji.



Oglądano: 35541 razyDodano: 2010-06-28

Skopiuj poradę na swoją stronę WWW

Możesz skopiować tą poradę lub artykuł na temat kuchni oraz przepisów kulinarnych na swoją stronę www, forum czy bloga. Warunkiem jest umieszczenie linka pod artykułem do naszej witryny. Możesz również skopiować poniższy kod html z poradą kulinarną. Po prostu kliknij w poniższe pole i wklej w kod swojej strony.


Tagi:

zważona masa, ratowanie kremu, sposób na zważony krem, porady zważył się krem, grudki w kremie, krem się zważył, popsuty krem, co robić gdy krem się zważy

Pokaż listę wszystkich porad...







Komentarze

Dodano: 2012-10-27 - 18:31
Nick: ~Anka
udało się!!!!! uratowałam masę.Dziękuję:)

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:





wino-biale
wino-komplet

Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością. Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu