HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Zapiekanki - z czego je zrobić i jak wykonać

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Zapiekanki - z czego je zrobić i jak wykonać


Zapiekanki to dania nie tylko smaczne, ale również pożywne. Zawierają bowiem podstawowe składniki odżywcze: białko, węglowodany i tłuszcze. Ponadto przepisy kulinarne na nie są bardzo łatwe do wykonania. Można je przyrządzać z produktów drogich i wyszukanych, jak również tanich.
Do zrobienia zapiekanki wykorzystuje się resztki różnych produktów, które akurat mamy w lodówce. Mówi się nawet, że są to potrawy z niczego. Przyrządza się je z drobiu, wędlin, mięsa, warzyw, grzybów, ryb, serów, jaj z dodatkiem ziemniaków, makaronów lub kasz. Każdy więc może wybrać te produkty, które lubi i przyrządzić smaczną potrawę.
Składniki przeznaczone na zapiekanki przyprawia się i układa warstwami w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i posypanym tartą bułką, a następnie zapieka odpowiednią ilość czasu w piekarniku. Gotowe danie podaje się na gorąco, często w tym samym naczyniu, w którym było zapiekane. Do zapiekanek powinno się podawać zawsze sałatki, surówki i świeżą zieleninę. Można także polać je keczupem lub sosem pomidorowym, śmietanowym, grzybowym.



Oglądano: 1288 razyDodano: 2015-04-24

Skopiuj poradę na swoją stronę WWW

Możesz skopiować tą poradę lub artykuł na temat kuchni oraz przepisów kulinarnych na swoją stronę www, forum czy bloga. Warunkiem jest umieszczenie linka pod artykułem do naszej witryny. Możesz również skopiować poniższy kod html z poradą kulinarną. Po prostu kliknij w poniższe pole i wklej w kod swojej strony.


Tagi:

zapiekanki, jakie składniki na zapiekankę, z czego przyrządzić zapiekankę, jak sporządzić zapiekankę, jak zrobić zapiekankę, z czego zrobić zapiekankę

Pokaż listę wszystkich porad...







Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:





wino-biale
wino-komplet

Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu