HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Z czego sporządzić mięso mielone

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Z czego sporządzić mięso mielone


Gdy kupujemy gotowe mięso mielone w sklepach nie mamy pewności z czego jest ono zrobione. Najczęściej jest to złe jakościowo mięso. Jeśli zatem mamy ochotę na potrawę z mięsa mielonego najlepiej, abyśmy sporządzili je sobie sami. Potrzebna nam będzie do tego maszynka do mięsa elektryczna lub ręczna oraz mięso. Do sporządzenia dobrego jakościowo mięsa mielonego powinniśmy wykorzystać:
- wieprzowina: mięso z łopatki,
- wołowina: mięso z karku, łopatki, pręgi,
- cielęcina: mięso z karku, łopatki,
- baranina: mięso z łopatki.
Do zrobienia mięsa mielonego możemy również wykorzystać mięso z ryb.
Dobre smakowo i jakościowo mięso mielone najlepiej sporządzić z mięs mieszanych, gdyż dzięki temu ich składniki się uzupełniają. Najlepiej mięso chude, np. cielęce lub wołowe, mieszać z tłustym wieprzowym w następującej proporcji: dwie części mięsa chudego na jedną część mięsa tłustego. Na jedną porcję potrawy z mięsa mielonego przyjmuje się 70 g mięsa bez kości lub 120 g mięsa z kością.



Oglądano: 736 razyDodano: 2015-04-17

Skopiuj poradę na swoją stronę WWW

Możesz skopiować tą poradę lub artykuł na temat kuchni oraz przepisów kulinarnych na swoją stronę www, forum czy bloga. Warunkiem jest umieszczenie linka pod artykułem do naszej witryny. Możesz również skopiować poniższy kod html z poradą kulinarną. Po prostu kliknij w poniższe pole i wklej w kod swojej strony.


Tagi:

z czego zrobić mięso mielone, z jakiego mięsa zrobić mięso mielone, mięso mielone, jak zrobić mięso mielone, jakie mięso zmielić

Pokaż listę wszystkich porad...







Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:





wino-biale
wino-komplet

Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu