×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Z czego sporządzić mięso mielone

Gdy kupujemy gotowe mięso mielone w sklepach nie mamy pewności z czego jest ono zrobione. Najczęściej jest to złe jakościowo mięso. Jeśli zatem mamy ochotę na potrawę z mięsa mielonego najlepiej, abyśmy sporządzili je sobie sami. Potrzebna nam będzie do tego maszynka do mięsa elektryczna lub ręczna oraz mięso. Do sporządzenia dobrego jakościowo mięsa mielonego powinniśmy wykorzystać:
- wieprzowina: mięso z łopatki,
- wołowina: mięso z karku, łopatki, pręgi,
- cielęcina: mięso z karku, łopatki,
- baranina: mięso z łopatki.
Do zrobienia mięsa mielonego możemy również wykorzystać mięso z ryb.
Dobre smakowo i jakościowo mięso mielone najlepiej sporządzić z mięs mieszanych, gdyż dzięki temu ich składniki się uzupełniają. Najlepiej mięso chude, np. cielęce lub wołowe, mieszać z tłustym wieprzowym w następującej proporcji: dwie części mięsa chudego na jedną część mięsa tłustego. Na jedną porcję potrawy z mięsa mielonego przyjmuje się 70 g mięsa bez kości lub 120 g mięsa z kością.
Oglądano: 1134 razy
Dodano: 2015-04-17
Tagi: z czego zrobić mięso mielone, z jakiego mięsa zrobić mięso mielone, mięso mielone, jak zrobić mięso mielone, jakie mięso zmielić


Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu