HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Rodzaje olejów

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Rodzaje olejów


Im wyższa w oleju zawartość kwasu linolowego, tym jest on zdrowszy.

Olej sojowy: zawiera 5 % kwasu linolowego, nadaje się do krótkiego smażenia.
Oliwa z oliwek: ma specyficzny smak, zielony kolor i zawiera 8% kwasu linolowego, nadaje się do smażenia.
Olej z ostów (saflorowy): zawiera 75% kwasu linolowego. Ma lekko gorzkawy smak.
Olej arachidowy: posiada 26% kwasu linolowego, można na nim smażyć.
Olej z orzechów laskowych: w jego skład wchodzi 14% kwasu linolowego.
Olej z pestek dyni: ma zielony kolor i pikantny smak, zawiera 55% kwasu linolowego.
Olej lniany: 15% kwasu linolowego, nie używać do smażenia.
Olej migdałowy: ma słodkawy smak, w jego skład wchodzi 35% kwasu linolowego.
Olej z kiełków kukurydzy: ma bardzo przyjemny zapach i smak, zawiera 39% kwasu linolowego, nadaje się do smażenia.
Olej z gorczycy: zawiera 25% kwasu linolowego.
Olej sezamowy: posiada ciemną barwę oraz silny aromat, zawiera 42% kwasu linolowego.
Olej słonecznikowy: nadaje się do smażenia.



Oglądano: 2290 razyDodano: 2010-06-28

Skopiuj poradę na swoją stronę WWW

Możesz skopiować tą poradę lub artykuł na temat kuchni oraz przepisów kulinarnych na swoją stronę www, forum czy bloga. Warunkiem jest umieszczenie linka pod artykułem do naszej witryny. Możesz również skopiować poniższy kod html z poradą kulinarną. Po prostu kliknij w poniższe pole i wklej w kod swojej strony.


Tagi:

kwas linolowy w oleju, olej do smażenia, typy olejów, właściwości olejów, odmiany olejów

Pokaż listę wszystkich porad...







Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:





wino-biale
wino-komplet

Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu