HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Dwa dobre sposoby przygotowania biszkoptu

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Dwa dobre sposoby przygotowania biszkoptu


Istnieją dwa dobre sposoby przygotowania biszkoptu:
- oddzielnie ubić białka na sztywna pianę, a następnie stopniowo, wciąż ubijając dodawać cukier i żółtka,
- ubić całe jajka z cukrem na bardzo gęstą puszystą masę, trwa to około 20 minut.
W obu metodach mąkę wsypuje się po ubiciu masy jajecznej i delikatnie z nią miesza.
W pierwszym przypadku warto jest dodać do białek, przed ubijaniem tyle łyżek wody ile białek. Biszkopt wyjdzie wtedy na pewno się uda i będzie puszysty.
Temperatura pieczenia wynosi 180 stopni, a czas to około 20-25 minut.
Biszkopt najlepiej jest pozostawić jeszcze po upieczeniu w wyłączonym piekarniku na 10 minut.



Oglądano: 4667 razyDodano: 2010-06-28

Skopiuj poradę na swoją stronę WWW

Możesz skopiować tą poradę lub artykuł na temat kuchni oraz przepisów kulinarnych na swoją stronę www, forum czy bloga. Warunkiem jest umieszczenie linka pod artykułem do naszej witryny. Możesz również skopiować poniższy kod html z poradą kulinarną. Po prostu kliknij w poniższe pole i wklej w kod swojej strony.


Tagi:

biszkopt przygotowanie, biszkopt przyrządzanie, pieczenie biszkoptu, robienie biszkoptu

Pokaż listę wszystkich porad...







Komentarze

Dodano: 2010-06-29 - 11:45
Nick: Beatka (763) rhat
Nie wiedziałam o tej wodzie. Ale wypróbowałam - biszkopt sie udał i naprawdę super wyrósł!!! Teraz już zawsze będę stosować ten sposób! Dzięki za radę!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:

Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)

Przepisz kod z obrazka:





wino-biale
wino-komplet

Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu