×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Co zrobić, aby bakłażan nie był gorzki

Obecnie są odmiany bakłażanów, które po przygotowaniu nie są gorzkie. Jednak te, które posiadają dużo brązowych pestek lub te, które są przechowywane dłużej niż 3 dni mogą posiadać gorzki smak. Jak go uniknąć? To proste. Wystarczy pokroić bakłażana, oprószyć solą i pozostawić na około 30 minut po czym należy go opłukać wodą, osuszyć i przyrządzić tak jak się ma ochotę.
Oglądano: 4614 razy
Dodano: 2015-04-19
Tagi: jak pozbawić bakłażana goryczy, jak przyrządzić bakłażana aby nie był gorzki, bakłażan, gorzki bakłażan


Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza: (min. 2,5 linijki by dostać punkty)
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu