HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Czas: 20 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 2
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty (0,00)
Oglądano: 313 razy

Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią


Składniki:
?Makaron Malma Penne Rigate N 14
?5 filecików anchois
?Pęczek bazylii
?Pół cebuli
?1 ząbek czosnku
?25 g orzeszków pinii
?Połowa pomarańczy
?25 g rodzynek
?Pół cytryny
?Sól, pieprz

Przepis:
Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli 8 minut. Dzięki mące Amber Durum, z której tworzone są pasty Malmy, penne będzie miało idealną twardość oraz sprężystość.
Na patelnię wlewamy oliwę uzyskaną z anchois i wrzucamy fileciki. Przesmażamy je, a następnie dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek.
Potem dodajemy orzeszki pinii, rodzynki i łączymy wszystko z przygotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy ? wysoka jakość pasty od Malmy gwarantuje nam idealne połączenie się wszystkich składników.
Na koniec dorzucamy skórkę otartą z cytrusów oraz sok z połowy cytryny, aby uzyskać lekko kwaskowaty i świeży smak potrawy.
Całość przekładamy na talerz i posypujemy listkami bazylii. Smacznego!

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż
Dodano: 2016-06-30 przez: Żyj smacznie i zdrowo (0)
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Żyj smacznie i zdrowo

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





 Podobne przepisy


Pieczony ryż po chińsku

Czas wykonania: 55 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 5109 razy



Makaron z sosem pomidorowym, papryką i kukurydzą

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 9400 razy



Risotto florenckie z mielonym mięsem

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 2
Koszt: 1-5 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 23779 razy



Ravioli z serem

Czas wykonania: 230 min
Trudność: 5/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2687 razy



Makaron wstążki w sosie ziołowym

Czas wykonania: 40 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 3750 razy



Spaghetti carbonara

Czas wykonania: 25 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 7981 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu