HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZI

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZI

Czas: 30 min
Trudność: 3/5

Dla osób: 1
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty (0,00)
Oglądano: 371 razy

PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZI


Składniki:
? 1 pierś z kurczaka
? 4 średniej wielkości ziemniaki
? 1 mały seler korzeniowy
? 1/4 szklanki mleka
? 1 łyżka masła
? 200 g zielonej fasolki szparagowej
? 1 łyżka oleju rzepakowego rafinowanego
? papryka słodka w proszku
? sól sodowo-potasowa
? pieprz

Przepis:
1. Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie.
2. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź.
3. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem zdejmij z patelni i odczekaj kilka minut.
4. Do ugotowanych ziemniaków dodaj 50 ml mleka i łyżkę masła, ubij całość przy pomocy ubijaczki do ziemniaków na gładką konsystencję.
5. Na talerz nałóż purée ziemniaczano-selerowe, na którym umieść kurczaka, obok ułóż fasolkę.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Dodano: 2016-04-18 przez: Żyj smacznie i zdrowo (0)
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Żyj smacznie i zdrowo

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





 Podobne przepisy


Mielone kotleciki ziołowe

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 6
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 2262 razy



Pieczarki nadziewane mielonym

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 13371 razy



Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Czas wykonania: 35 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullhearthalf
Oglądano: 8110 razy



Schab w sosie musztardowym

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart14heartempty
Oglądano: 12038 razy



Gyros z sosem paprykowo-ziołowym

Czas wykonania: 20 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 2
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart14
Oglądano: 4955 razy



Paszteciki z wątróbką

Czas wykonania: 65 min
Trudność: 3/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 3486 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu