|
MENU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przepisy na sałatki
Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.
Przepisy na ciasta i wypieki
Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.
Przekąski i przystawki na przyjęcie
Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.
Desery
Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
|
| |
|
Znajdź przepisy wg:
| Znajdź przepis po słowie kluczowym:
| |
|
SMAŻONY ŁOSOŚ Z KASZĄ JAGLANĄ I GRILLOWANYMI WARZYWA
|
|
|
Składniki: ? 150 g filetu z łososia (ze skórą)
? ? torebki kaszy jaglanej
? 1 cukinia
? 1 czerwona papryka
? natka pietruszki
? 1 łyżka oliwy z oliwek
? 1 łyżka oleju rzepakowego rafinowanego
? sól sodowo-potasowa
? pieprz
? pestki słonecznika |
| |
Przepis: 1. Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinię oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej.
2. Przekrój filet na dwie części (jeśli jest duży). Na osobnej patelni rozgrzej olej rzepakowy i zacznij smażyć łososia od strony skóry na średnim ogniu. Smaż przez 3 minuty każdą stronę, a potem tę bez skóry dopraw solą i pieprzem.
3. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia oraz grillowane warzywa, posyp po wierzchu pestkami słonecznika. Udekoruj natką pietruszki.
| |  Zobacz inne przepisy z kategorii: Ryby, owoce morza
Dodano: 2016-04-13 przez: Żyj smacznie i zdrowo (0)
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Żyj smacznie i zdrowo
| |
|
| Podziel się przepisem z innymi:
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
|
| |
|
| |
| |
|