HOME
Dodaj
przepis
Poczekalnia
przepisów
Nasi
kucharze
Zasady punktacji
Konkurs
MENU
Dania z jaj i sera
Dania z warzyw
Desery
Kluski i naleśniki
Makarony i ryż
Mięsne
Na grilla
Napoje i drinki
Pizze
Przekąski
Przetwory
Ryby, owoce morza
Sałatki
Sosy
Wypieki
Zapiekanki, tosty
Zupy



Przepisy na sałatki

Z nami przyrządzisz kolorowe i pyszne sałatki na każdą okazję. Twoja rodzina będzie je uwielbiać.

Przepisy na ciasta i wypieki

Zobacz nasz duży wybór przepisów na ciasta. Szukaj również przepisów na torty i ciasteczka w naszych wypiekach.

Przekąski i przystawki na przyjęcie

Galat wegetariański, faszerowane jajka, ruloniki z szynki, kurczak w galarecie oraz wiele innych ciekawych pomysłów na przekąski. Fantazyjne i smaczne przystawki na przyjęcie.

Desery

Znajdź swoje ulubione przepisy na desery. Spraw przyjemność sobie i dzieciom.
Rejestracja   Logowanie

Przepis - SMAŻONY ŁOSOŚ Z KASZĄ JAGLANĄ I GRILLOWANYMI WARZYWA

Znajdź przepisy wg:
Znajdź przepis po słowie kluczowym:


 

SMAŻONY ŁOSOŚ Z KASZĄ JAGLANĄ I GRILLOWANYMI WARZYWA

Czas: 30 min
Trudność: 2/5

Dla osób: 1
Koszt: 5-10 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty (0,00)
Oglądano: 373 razy

SMAŻONY ŁOSOŚ Z KASZĄ JAGLANĄ I GRILLOWANYMI WARZYWA


Składniki:
? 150 g filetu z łososia (ze skórą)
? ? torebki kaszy jaglanej
? 1 cukinia
? 1 czerwona papryka
? natka pietruszki
? 1 łyżka oliwy z oliwek
? 1 łyżka oleju rzepakowego rafinowanego
? sól sodowo-potasowa
? pieprz
? pestki słonecznika

Przepis:
1. Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinię oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej.
2. Przekrój filet na dwie części (jeśli jest duży). Na osobnej patelni rozgrzej olej rzepakowy i zacznij smażyć łososia od strony skóry na średnim ogniu. Smaż przez 3 minuty każdą stronę, a potem tę bez skóry dopraw solą i pieprzem.
3. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia oraz grillowane warzywa, posyp po wierzchu pestkami słonecznika. Udekoruj natką pietruszki.

brak_zdjecia_K_50
Zobacz inne przepisy z kategorii: Ryby, owoce morza
Dodano: 2016-04-13 przez: Żyj smacznie i zdrowo (0)
Pokaż wszystkie przepisy użytkownika Żyj smacznie i zdrowo

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek

Podziel się przepisem z innymi:

                 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





 Podobne przepisy


Ryba po grecku

Czas wykonania: 60 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 3848 razy



Mintaj z rusztu

Czas wykonania: 100 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart34heartempty
Oglądano: 2877 razy



Mintaj w panierce

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 1/5
Dla osób: 4
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullhearthalfheartempty
Oglądano: 6925 razy



Dorsz w opakowaniu

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 3
Koszt: 10-15 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheart-full
Oglądano: 2847 razy



Małże a la Zorba

Czas wykonania: 150 min
Trudność: 4/5
Dla osób: 4
Koszt: pow. 20 zł

Ocena: heart-fullheart-fullheart-fullheart-fullheartempty
Oglądano: 2355 razy



Szaszłyki z łososiem i ananasem

Czas wykonania: 30 min
Trudność: 2/5
Dla osób: 4
Koszt: 15-20 zł

Ocena: heartemptyheartemptyheartemptyheartemptyheartempty
Oglądano: 1006 razy



Polecane serwisy:

www.wielkiezarcie.com

udane przepisy konkurs

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów, dokonywania rejestracji i brania udziału w naszym rankingu!
Liczne konkursy z nagrodami czekają na naszych najlepszych kucharzy. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
W celu kontaktu z nami prosimy pisać na e-maila info@udaneprzepisy.pl.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Regulamin i polityka serwisu